Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Торт наполеон з кремом пломбір

Ну що, готові самостійно приготувати торт Наполеон з кремом пломбір?

Торт варто приготувати з двох причин: по-перше, за смаком він нагадує пломбір від ТМ «Ласунка», по-друге, рецепт настільки простий, що з ним впоратися навіть школяр.

Історія рецепта

Історій про рецепт торта Наполеон багато і яка з них правдива, сказати складно. Одна з них свідчить, що придумали новий рецепт повітряного торта під час перемоги Царської Росії над Наполеоном Бонапартом.

Звістка про перемогу розлетілася швидко і кращі кухарі почали готувати банкет на честь свята. Напевно, кухарі так надихнулися тематикою майбутнього заходу, що придумали новий рецепт торта, який випекли в трикутній формі з листкового тіста, просочили його кремом на молоці і залишили на добу в холодному приміщенні.

Сьогодні ми розповімо про інший популярний рецепт торта, який готують сучасні господині. Готові бігти в магазин за покупками?

Що необхідно, щоб приготувати торт Наполеон з кремом пломбір?

Рекомендуємо не готувати відразу кілька тортів.

Причина проста: один торт важить приблизно 1,7 кг. Звичайно, якщо ви готуєтеся до великого заходу, готуйте два або три!

рецепт торта наполеон

На один торт Наполеон з листкового тіста і пломбірним кремом знадобиться:

на листкове тісто:

  • 250-грамовий стакан;
  • 1 кг борошна;
  • 400 гр вершкового масла;
  • ст. ложка оцту (бажано 9%);
  • яйце;
  • крижана вода.

на заварний крем:

  • 400 мл молока;
  • яйце;
  • 40 гр крохмалю;
  • 200 гр цукру;
  • 100 гр вершкового масла;
  • 200 гр вершків.

Як готувати торт

Щоб не заплутатися, будемо готувати торт поетапно.

Готуємо тісто

Беремо 250-грамовий стакан і просіюємо 4 склянки борошна.

Далі беремо вершкове масло і ріжемо його ножем на дрібні частини (масло повинно бути холодним). Якщо у вас випадково закінчилося вершкове масло, не панікуйте: відмінна альтернатива – маргарин.

торт наполеон з кремом пломбір

Дочекайтеся, поки масло почне танути і помніть його, щоб позбутися від великих шматочків.

Основа готова, тепер додаємо в склянку ложку оцту, яйце, дрібку солі і збовтуємо вміст до однорідної маси. Коли впораєтеся – додайте в стакан холодну воду (до країв склянки).

Далі замішуємо тісто. Не потрібно довго вимішувати, інакше вершкове масло розтане і тісто після випічки буде розшаровуватися. Ділимо тісто на 8 рівних частин, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 2-2,5 години (можна і більше). Якщо ж ви знаєте, що завтра у вас буде мало часу на приготування торта, тісто можна замісити з вечора і залишити в холодильнику.

Готуємо крем

Наполеон можна готувати з будь-яким кремом, тому експериментуйте. Сьогодні ділимося рецептом торта з пломбірним кремом. За смаком він нагадує морозиво ТМ «Ласунка» (якщо не куштували – рекомендуємо).

крем пломбір

Приготувати крем не складно: беремо яйце, цукор і кукурудзяний крохмаль і перемішуємо вміст в склянці або іншій ємності. Далі наливаємо молоко в сотейник, вмикаємо піч і доводимо до кипіння. Коли вміст почне закипати, переливаємо його в яєчно-цукрову суміш, перемішуємо, і відразу ж переливаємо назад в сотейник. Вмикаємо середній вогонь, потроху помішуємо рідину і чекаємо, поки вона загусне.

Коли крем став густим, додаємо до нього вершкове масло і продовжуємо помішувати, до повного розчинення масла. Далі прибираємо крем з печі і охолоджуємо. Крем можна зберігати в холодильнику до 3 діб.

Готуємо коржі

Коли тісто охололо, дістаємо один шматок, розкачуємо його до товщини 2-3 мм і вирізаємо корж. Дістаємо з холодильника інші шматки тіста і повторюємо операцію: розкачуємо і вирізаємо інші коржі.

Одразу попереджаємо: під час випічки коржі зменшуються на кілька сантиметрів. Обрізки з кожного шматочка тіста не викидайте – зберіть їх в одне ціле і зробіть додатковий корж.

коржі на торт наполеон с кремом пломбір

Печемо коржі і повертаємося до крему

Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте коржі до легкого рум'яного кольору.

Рекомендуємо проколоти тісто, щоб коржі не роздувалися під час випічки.

Поки коржі випікаються, крем потрібно ще раз збити міксером або вінчиком. Потім збиваємо в окремому посуді вершки і змішуємо з кремом.

Збираємо торт

Коли коржі охололи, можна починати збирати торт. Промащуємо кожен корж і складаємо один на інший. Так потрібно зробити з усіма коржами, крім одного, верхнього.

Коли всі коржі промазали і склали торт, потрібно взяти щось важке і поставити на торт, щоб він прийняв форму. Залишаємо вагу приблизно на 1-1,5 години. Знімаємо вагу, покриваємо кремом боки торта і посипаємо його крихтою (можна використовувати те посипання, яке вам подобається). Тепер поставте торт на кілька годин в холодильник.

Ось і все – торт готовий.

Якщо ви не відхилялися від нашого рецепта, приємно здивуєтеся: торт і справді на смак як пломбір від ТМ «Ласунка».

Торт Наполеон

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Рецепт найсмачнішої запіканки з сиру
Рецепт найсмачнішої запіканки з сиру
Морквяний пиріг
Морквяний пиріг

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».