Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Робимо м'яке морозиво вдома

М'яке морозиво – легкий, ніжний і повітряний десерт, який часто можна зустріти в продажу влітку в парках відпочинку. На відміну від твердого морозива (яке продають в магазинах), м'яке не заморожують, а тільки охолоджують. Завдяки такому підходу десерт має приємну консистенцію і позбавлений крижаних кристалів, що виникають в результаті глибокої заморозки.

Професіонали роблять м'яке морозиво в спеціальних фризерах, де маса охолоджується і перемішується при постійній температурі.

Чи можна зробити м'яке морозиво в домашніх умовах? Можна! Записуйте наші рецепти.

  1. Ванільне м'яке морозиво
  2. Шоколадне і ягідне м'яке морозиво
  3. Дієтичне м'яке морозиво

Робимо м'яке морозиво вдома - Рецепти та поради


Ванільне м'яке морозиво

Неймовірно простий рецепт в якому всього два інгредієнти! Вам не потрібен ні фризер, ні постійне помішування, а отриманий результат приємно здивує.

Вам знадобитися:

  • згущене молоко - 150 гр
  • жирні вершки (не менше 33%) - 350 г

Щоб ваше м'яке морозиво обов'язково вийшло слід обрати правильні вершки. Вони повинні бути жирними, і чим жирніші вони будуть – тим краще зіб'ються.

Майте на увазі: вершки жирністю менше 33% можуть не збитись зовсім!

Перш, ніж приступити до готування, як слід охолодіть інгредієнти. Вершки краще збивати в холодному посуді, насадки від міксера також краще покладіть на деякий час в холодильник. Не перестарайтеся, інакше можете випадково добути з вершків масло. Збивайте вершки до стійких піків. В результаті вони не повинні розтікатися по ємності. Збиті вершки дадуть десерту легкості. Тепер додайте до них згущене молоко, порційно. Строгих пропорцій немає – пробуйте і регулюйте солодкість готового десерту самі. Поєднавши всі інгредієнти збивайте ще пару хвилин.

Після помістіть готову масу в форму і відправляйте її в морозилку на кілька годин. За цей час морозиво придбає ту саму, м'яку, консистенцію. Можете їсти його прямо з формочки, а можете красиво подати і прикрасити.


Шоколадне і ягідне м'яке морозиво

Попередній рецепт може послужити відмінною базою для яскравих і неймовірно простих десертів. Спробуйте зробити шоколадне або ягідне морозиво.

Додайте до суміші згущеного молока і збитих вершків розтоплений гіркий шоколад. Смак морозива стане ще більш насиченим. Заморозьте масу і подавайте її в креманках, посипавши кокосовою стружкою. Вийде просте і дуже смачне частування.

Зробіть ягідне морозиво. Для нього можна використовувати і свіжі, і заморожені ягоди. Підійде полуниця, малина, журавлина, смородина. Перебийте ягоди в блендері до утворення пюре. Перетирати через сито не обов'язково, але якщо ви не любите дрібні ягідні кісточки, то можете зробити це. Додавайте пюре порційно до збитих зі згущеним молоком вершків, і перемішуйте, поки маса не стане однорідною. Ви відразу побачите як зміниться колір вашого морозива.

Такий натуральний десерт буде дуже красиво виглядати на святковому столі. Кілька кульок викладіть в креманки, полийте шоколадним сиропом і прикрасьте листочками м'яти.


Дієтичне м'яке морозиво

Літо на дворі, хочеться поласувати морозивом, а у вас дієта? Зробіть легке і низькокалорійне морозиво!

Для дієтичного морозива візьміть:

  • грецький йогурт
  • заморожені ягоди
  • мед

Грецький йогурт більш густий ніж звичайний і відмінно підійде в якості основи для морозива. Ягоди не потрібно попередньо розморожувати. Просто перебейте їх в блендері разом з йогуртом і парою ложок меду (якщо хочете додати трохи солодості). Ваше низькокалорійне морозиво вже готово! Але якщо хочете зробити десерт більш густим, просто відправте його в морозилку на кілька годин.

Як бачите, зробити м'яке морозиво вдома зовсім нескладно. Зберігайте його в морозилці в закритій ємності. Природно,що при такому зберіганні з часом воно затвердіє. Тому перед подачею дістаньте морозиво з морозилки і залиште його при кімнатній температурі на кілька хвилин – і воно знову матиме ту саму, м'яку консистенцію.

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Рецепт морозива на кефірі
Рецепт морозива на кефірі
З Днем Незалежності
З Днем Незалежності

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».