Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Морозиво зі смородини

І з чорної, і з червоної смородини виходить дивовижне морозиво: ягода надає десерту яскравий колір, насичений смак і неймовірний аромат. Навіть ті, хто не любить смородину, із задоволенням насолоджуються таким морозивом.

До того ж смородина містить в собі цілий набір вітамінів, в тому числі й вітаміни С, А, В, Р, Е. Тому морозиво зі смородини буде не тільки смачним, але і дуже корисним.

Рецептів, як зробити морозиво зі смородини в домашніх умовах, придумано багато:

  • класичне — з використанням жирних вершків, молока;
  • альтернативні варіанти — з додаванням сиру, згущеного молока;
  • дієтичне морозиво — з порічки, бананів, йогурту та меду;
  • морозиво щербет: рецепт зі смородини з невеликим додаванням молока;
  • сорбет — простий літній смаколик з ягід, цукру і води.

У цій статті ми розповімо вам два безпрограшно смачних варіанти — класичний рецепт морозива з чорної смородини та рецепт морозива з червоною смородиною і згущеного молока.

Обидва десерти виходять кисло-солодкими через те, що смородина дає свою приємну кислинку. У рецептах ми рекомендуємо додавати трохи цукру, щоб порічкове (смородинове) морозиво вийшло більш освіжаючим.


Домашнє морозиво з чорної смородини

Порцій: 9

Калорійність: 230 кКал/100г

Час приготування: 9 годин

Складові:

  • 200 г чорної смородини;
  • 250 мл вершків 33% жирності;
  • 250 мл молока 3,2% жирності;
  • 160 г цукру-піску;
  • 6 жовтків курячих яєць.

Домашнє морозиво зі смородини

Як зробити морозиво з чорної смородини:

  1. Смородину промийте і просушіть. Для морозива зі смородини рекомендуємо брати дуже стиглі ягоди — вони володіють приємною, але не дуже вираженою кислинкою.
  2. Складіть ягоди в каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Дайте покипіти 2-3 хвилини, а потім приберіть з вогню. Етап проварювання потрібен для того, щоб ягода віддала весь свій колір, аромат і вітаміни.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Перебийте проварені ягоди в максимально однорідне пюре. Щоб домашнє морозиво з чорної смородини по текстурі було більш гладким, протріть пюре через сито, відфільтрувавши шкірку і кісточки. Робіть це, поки пюре ще гаряче, адже чорна смородина при охолодженні проявляє желеутворювальні властивості.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. У сотейник з потовщеним дном влийте молоко і вершки. Поставте на повільний вогонь і, помішуючи, прогрійте до гарячого стану. Доводити до кипіння не потрібно.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Яєчні жовтки засипте цукром і за допомогою міксера збийте в пишну масу. Жовтки повинні побілішати, а все кристали цукру — розчинитися.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Суміш із жовтків і цукру влийте в гарячу вершково-молочну масу. Щоб жовтки не згорнулися, робіть це повільно і постійно перемішуйте.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Поставте заготовлю на плиту і, помішуючи, нагрівайте до загустіння. Щоб не сумніватися в готовності крему, занурте ложку в масу і проведіть по ній пальцем. Якщо краї розійшлися і не сходяться — значить крем готовий.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Зніміть крем з вогню та охолодіть. Щоб прискорити процес охолодження — можете помістити каструлю в миску, наповнену крижаною водою, і періодично мішайте.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Після охолодження крему, додайте смородинове пюре і перемішайте до однорідності.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Перелийте заготовлю в лоток з кришкою і відправте в морозилку на 8 годин.

Порада: Щоб домашнє морозиво зі смородини було однорідним і без кристалів льоду — при заморожуванні потрібно його регулярно перемішувати. Спочатку кожні 20 хвилин, а коли маса трохи підмерзне — 1 раз на годину. Коли смородинове морозиво затвердіє, мішати стане складно — відправте його в морозилку вже до повного замерзання.

Якщо ви хочете, щоб морозиво навіть з морозилки було м'яким і податливим — перед тим, як накрити лоток кришкою, затягніть поверхню харчовою плівкою.

Морозиво з чорної смородини має яскравий самодостатній смак, тому до нього не потрібні топпинги або інші добавки.

З зазначених в рецепті кількості інгредієнтів вийде приблизно 900 г готового десерту.


Домашнє морозиво з червоної смородини

Порцій: 8

Калорійність: 233 кКал/100г

Час приготування: 9 годин

Складові:

  • 500 г ягід червоної смородини;
  • 300 г згущеного молока;
  • 250 мл жирних 33% вершків;
  • 40 г цукрової пудри.

Домашнє морозиво зі смородини

Як зробити морозиво з червоної смородини:

  1. Червону смородину промийте та висушіть. Ягоди перебийте в пюре за допомогою блендера. Обов'язково процідіть через сито — в червоній порічці присутній досить відчутна кісточка.

Домашнє морозиво зі смородини

Після того як кісточки та шкірка відфільтруються, у вас вийде приблизно 300 г ягідного пюре.

  1. У порічкове пюре умішайте згущене молоко. Вибирайте якісне згущене молоко — від цього буде залежати смак десерту.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Помістіть суміш у морозильну камеру на 30 хвилин охолонути.
  2. У вершки всипте цукрову пудру. Збийте суміш за допомогою блендера до м'яких піків. Маса повинна стати повітряною і збільшитися в розмірі.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. У збиті вершки додайте охолоджену ягідну суміш. Акуратно все перемішайте до однорідності. З вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде близько 900 г готового продукту.

Домашнє морозиво зі смородини

  1. Морозиво з червоної смородини перелийте в лоток і заморозьте за способом, описаному в попередньому рецепті. Або зробіть простіше — розлийте по пластикових порційних формочках. В такому випадку не потрібно його постійно перемішувати.

Якщо ви любите морозиво кисліше, перед заморожуванням додайте зверху цілі ягоди смородини. У готовому морозиві вони будуть добре почуватися і додадуть приємну кислинку. А щоб ягоди не перетворилися в кашку, попередньо занурте кожну в крохмаль з цукром і тоді вони надовго збережуть свою форму.

Якщо для заморозки ви використовували форми — занурте їх на пару секунд в гарячу воду, витягніть десерт за паличку і відразу їжте.

Порада: Перед подачею залиште домашнє морозиво зі смородини постояти при кімнатній температурі кілька хвилин. Це трохи розм'якшить масу і з неї буде простіше сформувати порційні кульки.

Домашнє морозиво зі смородини

Для рецептів підходять як свіжі, так і заморожені ягоди. Тому, зробити морозиво зі смородини можна в будь-який час року.

Але все одно — ловіть момент. Літо — це ідеальна пора для експериментів.

Насолоджуйтеся із задоволенням!

Більше рецептів морозива:

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Торт наполеон з кремом пломбір
Торт наполеон з кремом пломбір
Десерти з малиною: 5 смачних та цікавих рецептів
Десерти з малиною: 5 смачних та цікавих рецептів

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».