Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Банановий чізкейк без випічки

Чізкейк є одним з найвідоміших та улюблених десертів у світі.

Для приготування цієї страви потрібен сир, печиво та фрукти. Десерт не вимагає випічки. За словами кулінарів, завдяки вмілому поєднанню інгредієнтів та дотриманню правильної технології, чізкейк є незамінним продуктом на будь-якому святі.

Перші згадки про чізкейк були ще в Стародавній Греції, в VIII столітті до нашої ери на острові Самос. Цим десертом пригощали атлетів Олімпійських ігор у 776 році, вважаючи його корисним, легким у приготуванні та найбільш ситним. Однак чізкейк став популярний пізніше, лише в XVI столітті в Англії, а у XX столітті – в Америці. Перші його готували сирим, другі – випікали. У кожній країні чізкейк зазнавав своєрідної зміни.

Банановий чізкейк

Рецепт літнього десерту

Сучасний чізкейк має багато варіацій. Але найсмачніший варіант – банановий. Його готують у холодному вигляді, тому десерт не вимагає випічки.

Для страви знадобляться такі продукти (позначення в грамах):

  • печиво (300);
  • цукор (120);
  • сметана (100);
  • сир (300);
  • вода (100);
  • вершкове масло (80);
  • желатин (20);
  • банани (3-4 шт.)

Блендером потрібно подрібнити печиво до дрібної крихти, суміш необхідно перемішати з вершковим розтопленим маслом. Готову масу кладуть у форму, бажано роз'ємну, попередньо застеливши її пергаментним папером, і ставлять у холодильник.

Заливають желатин холодною кип'яченою водою та дають йому настоятися 30 хвилин. За цей час викладають у тарілку сметану та сир, додавши до них банани й цукор. Збивають усе це блендером до отримання однорідної маси.

Після цього желатин виливають у залізний посуд та гріють, не доводячи до кипіння. До нього додають сирну суміш й перемішують. Отриманою масою заливають основу печива у формі, що стоїть у холодильнику. Готовий чізкейк ставлять туди ж на годину. Після цього викладають у тарілочки, прикрашають шматочками банана.

Спробувавши одного разу банановий чізкейк, Ви оціните його неповторний смак та із задоволенням захочете скуштувати його знову і знову.

Смачного!

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
11 лайфхаків з морозивом
11 лайфхаків з морозивом
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».