Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Як перевірити якість морозива

Щоб бути впевненим в користі раціону своєї сім'ї, потрібно не тільки звертати увагу на перелік інгредієнтів, а й вміти визначати їх якість. Морозиво - не виняток.

Вживання якісного десерту принесе і задоволення, і користь, а зіпсованого або зі складом, що "дублює" - прикрість від марно витрачених грошей, і реальну небезпеку для здоров'я. Який термін зберігання холодних десертів, яка повинна бути температура морозива по ДСТУ, чи можна їсти прострочене морозиво, яким повинен бути колір вершкового морозива і як, нарешті, визначити якість морозива, про це і поговоримо.

Завдання це не з простих, оскільки, найчастіше, доводиться купувати «кота в мішку», вірніше, в обгортці.

Морозиво: як перевірити якість в домашніх умовах

Для початку вивчіть склад морозива

Деякі виробники, особливо невеликі компанії й ті, що нещодавно з'явилися на ринку, «грішать» заміною натуральних компонентів добавками або більш дешевими аналогами. Так замість вершків з'являється пальмова олія, а шоколадну глазур імітує субстанція, яка з нею і поряд не знаходилась.

Рослинні жири, штучні барвники, що входять у склад морозива, нічого спільного, скажімо, зі справжнім пломбіром, не мають і навіть можуть «видати» підробку. Так, відповідаючи на питання, яким повинен бути колір вершкового морозива, скажемо одностайно - ніжно кремового. Яскраво-жовтий десерт підкаже про застосування пігментів. Плюсом на користь високої якості продукту буде вказівка його виготовлення відповідно до Держстандарту.

Визначившись з інгредієнтами, подивимося на термін зберігання холодних десертів. Пам'ятайте, як у Булгакова: «Свіжість буває тільки одна - перша, вона ж і остання». У морозива буває тільки одне перше й останнє заморожування. Зберігають десерт максимум рік при мінімальному температурному режимі. Найчастіше від чотирьох місяців до півроку.

Якість морозива залежить від умов зберігання

Важливо знати, яка повинна бути температура морозива по ДСТУ. Згідно з вимогами держстандартів для м'яких сортів - до -7 градусів. Для фасованих десертів температурний поріг значно знижений - від -18 до -24 градусів.

Порушення в умовах зберігання позначаться на формі десерту. Морозиво не повинно бути м'яким або зі «снігом» всередині пачки.

Чи можна їсти прострочене морозиво - розглянемо і цей варіант. Якби вся справа була тільки в зниженні смакових властивостей ласощів - це один момент. Але ж «прострочка» може цілком містити кишкову паличку та інших збудників малоприємних захворювань. Тому термін зберігання, що витік - варіант для «сміливих».

Для тих, хто хоче купити краще морозиво, ми склали ТОП-5 рекомендацій:

  1. тільки натуральна сировина. До складу морозива не повинні входити кокосове та інші рослинні олії;
  2. віддайте перевагу продукції цього року випуску;
  3. купуючи десерт на вагу, зверніть увагу на санітарні умови торгової точки, в тому числі, на охайність продавця;
  4. відомі бренди - лідери ринку не стануть ризикувати своїм іміджем. Їхня продукція - гарантія якості;
  5. пам'ятаємо, яка повинна бути температура морозива по ДСТУ. Зміни в формі пачки з морозивом (деформація, шматочки льоду) повинні вберегти вас від покупки.

Є кілька способів убезпечити себе від покупки невідповідного товару - навчитися визначати якість морозива самостійно або довіритися надійному виробникові.

«Ласунка» контролює не тільки процес виготовлення десерту, а й весь ланцюжок аж до його появи на прилавках магазинів.

Компанія готова дивувати не тільки відмінним смаком, але й незмінною якістю!

Морозиво

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Італійське Біскотті. Простий рецепт
Італійське Біскотті. Простий рецепт
Гарбузовий кекс
Гарбузовий кекс

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».