Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Вершкове морозиво

В основі смачного пломбіру завжди лежать якісні жирні вершки. Приготувати вершкове морозиво вдома зовсім нескладно, потрібно лише уважно вивчити наші рекомендації і приділити готуванню трохи часу.

Ну а якщо бажання охолодитися спіткало вас на прогулянці посеред спекотного літнього дня – обирайте морозиво від ТМ "Ласунка" і насолоджуйтеся вершковим смаком хоч кожен день!

вершкове морозиво

Як обрати продукти для вершкового морозива?

Приступаючи до готування домашнього морозива за класичним рецептом не забудьте врахувати деякі умови при виборі наступних продуктів:

  • Вершки. Обираючи вершки для морозива зверніть увагу на їх жирність. Чим жирнішим буде продукт, тим густішою вийде маса для морозива і тим смачнішим буде готовий десерт. Використовуйте вершки жирністю не менше 33%, в іншому випадку доведеться використовувати сторонні загусники – нежирні вершки практично неможливо збити в пишну масу.
  • Молоко. Той же принцип, що і з вершками: жирніше молоко – смачніше морозиво.
  • Яйця. В якосты натурального згущувача в класичному рецепті вершкового морозива виступають яєчні жовтки. Таким прийомом користуються кухарі в усьому світі – за допомогою жовтків можна загустити будь-який крем на основі молока або вершків. Головне при виборі яєць звернути увагу на їх свіжість: чим свіжіші будуть яйця, тим краще буде ваш десерт.

Рецепт вершкового морозива

Для приготування класичного морозива з вершків візьміть:

  • вершки (від 33% жирності і вище) - 500 мл
  • молоко (не менше 3,2% жирності) - 150 мл
  • цукор - 150 г
  • жовтки - 3 шт
  • ваніль або ванільний екстракт

морозиво з вершків

Основа рецепта – добре збиті вершки. Для цього вони повинні бути добре охолоджені. Тому перед початком готування поставте їх в холодильник.

Поки вершки охолоджуються необхідно перетерти яєчні жовтки з цукром (або цукровою пудрою). Після влийте в суміш молоко, тонкою цівкою. Добре перемішайте і поставте заготовку на середній вогонь. Тепер дуже важливо не дати суміші закипіти – інакше яйця просто зваряться. Постійно помішуйте крем і стежте за консистенцією. Коли по густоті він буде схожий на згущене молоко – саме час зняти каструлю з вогню і залишити її остужатися.

Тепер необхідно дістати вершки з холодильника, перелити їх в зручну ємність і збити міксером до м'яких піків. Головне не перестаратися: перевзбиті вершки перетворюються на масло. Під кінець можна додати трохи ванілі або ванільного екстракту.

Коли крем охолоне змішайте його з вершками. Краще не використовувати для цих цілей міксер, а скористатися лопаткою.

Все, залишилося тільки заморозити ваше вершкове морозиво. Для цього підійде будь-який об'ємний контейнер. Вибирайте ємність для заморозки з урахуванням того, що в процесі вам доведеться кілька разів діставати масу з морозилки і повторно збивати її.

Такий підхід до приготування морозива необхідний для збереження його ніжної текстури: якщо не збивати масу блендером через кожну годину протягом перших 4-5 годин заморозки, в ній можуть з'явитися крижані кристали, які зіпсують смак десерту.

Морозиво краще залишити в морозилці на 8-10 годин. Готовий десерт зручно викладати в креманки в вигляді кульок за допомогою спеціальної ложки. Для зручності попередньо занурте її в гарячу воду.

Як приготувати вершкове морозиво в морожениці?

Якщо ви хочете балувати близьких морозивом частіше – придбайте мороженицю. З її допомогою ви можете не бігати до морозилки щогодини. Прилад влаштований таким чином, що заготовка для морозива буде і охолоджуватися, і перемішуватися одночасно. Крім того, в морожениці десерт приготується набагато швидше.

Немає необхідності якимось чином змінювати рецепт. Головна умова – масса для морозива повинна бути кімнатної температури. Якщо хочете отримати тверде морозиво "як з магазину", то після приготування перекладіть десерт з чаші для виготовлення морозива в контейнер і покладіть в морозилку на пару годин.

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Як приготувати морозиво з сиру в домашніх умовах
Як приготувати морозиво з сиру в домашніх умовах
«Ласунка» святкує 22-ий День народження
«Ласунка» святкує 22-ий День народження

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».