Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Тепле морозиво і як його готувати?

Морозиво - це найголовніша солодка страва літа. І діти, і дорослі дуже полюбляють цей вершковий заморожений десерт і зовсім не хочуть відмовлятися від нього в осінньо-зимовий період. З настанням холодів на заміну стандартним замороженим ласощам приходить тепле морозиво або як його люблять інколи називати досвідчені господині - «фейкове» морозиво.

У цій статті ми розповімо, що це таке і як готувати дивовижний солодкий, легкий і низькокалорійний десерт, який ідеально підійде для прохолодних осінніх вечорів.

Тепле морозиво - це калорійно?

У складі справжнього теплого морозива є всього декілька інгредієнтів, вміст жиру в яких можна назвати мінімальним. Важливо зазначити, що калорійність домашнього теплого морозива у два рази менше, ніж калорійність звичайного магазинного пломбіру або вершкового морозива. В середньому, 100 грамів теплого морозива містить всього 85-95 кілокалорій або два грами жирів, три - білків, десять - вуглеводів.

Цікаво знати: як готувати морозиво вдома

Завдяки тому, що в основі такого морозива нежирний кефір або ряжанка, готовий продукт по консистенції не схожий на звичне тверде охолоджене морозиво, а схожий скоріше на ніжне і легке крем-суфле або желе.

Найважливіші переваги десерту

Тепле морозиво - це найкраща солодка страва в прохолодну погоду, яку тільки можна вигадати. У цього десерту є мільйони шанувальників у всьому світі, а все це через те, що він має цілу низку унікальних переваг, а саме:

  • тепле морозиво - це десерт, від якого ніколи і ні в кого не буде боліти горло. Це пов'язано з тим, що десерт не заморожується, а охолоджується;
  • тепле морозиво - це ласощі, які можна вживати всім чоловікам і жінкам, які активно стежать за своєю фігурою. Це пов'язано з тим, що в такому морозиві міститься порівняно небагато жирів і цукру;
  • тепле морозиво - це натуральний продукт, який складається тільки з якісних і гіпоалергенних продуктів. Це означає, що таке морозиво можуть їсти навіть маленькі діти;
  • тепле морозиво - це продукт, який зовсім нестрашно забути поставити в холодильник. Через вміст желатину молочна суміш набагато повільніше псується, ніж звичайне заморожене морозиво.

Простий рецепт

Для приготування домашнього теплого морозива вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500-600 мілілітрів знежиреного кефіру або ряжанки;
  • 50-70 грамів сметани (10-15% жирності);
  • 50 грамів цукру або цукрової пудри (якщо додати більше цукру, десерт стане в’язким та надзвичайно солодким);
  • невелика пачка желатину (10-15 грамів);
  • 100 мілілітрів води;
  • 5-10 грамів ваніліну або ванільного цукру.

Алгоритм приготування теплого морозива:

  1. одну столову ложку желатину (без гірки) слід змішати з половиною склянки холодної води. Отриману суміш потрібно залишити набухати на 10-20 хвилин. Потім цю суміш треба поставити на повільний вогонь та постійно помішувати. Важливо пам’ятати, що желатин з водою не можна доводити до кипіння. Суміш вважається готовою тоді, коли в ній повністю розчиняться всі дрібні грудочки;
  2. в окремій посудині змішайте кефір або ряжанку, сметану та цукор. Потім цю суміш слід збивати до утворення однорідної маси (близько 2-3 хвилин);
  3. потім у кефірно-сметанну суміш слід поступово влити розтоплений і вже охолоджений желатин. За допомогою міксера все слід збивати до тих пір, поки не утвориться щільна піна (не менше 5-7 хвилин);
  4. отриманий десерт слід розлити у невеликі форми і відставити в холодильник на 2-4 години (поки маса не буде нагадувати желе або суфле);
  5. готовий охолоджений десерт можна прикрасити фруктами, ягодами, горіхами, шоколадною стружкою, збитими вершками або джемом і подавати до столу. 

Тепле морозиво: простий рецепт — ТМ Ласунка

Маленькі хитрощі, які стануть в нагоді при приготуванні теплого морозива

По-перше, всім, хто зібрався готувати тепле морозиво вдома, слід знати, що якщо за основу взяти кефір, то готова суміш буде дуже нагадувати морозиво-пломбір, а якщо ряжанку - крем-брюле.

По-друге, під час приготування теплого морозива в суміш можна додавати фруктовий фреш або ягідний морс. Тоді морозиво отримає більш насичений колір, смак і аромат. Якщо в готову масу перед заморожуванням додати подрібнені фрукти, вийде ніжний десерт, який називається панакота.

По-третє, для дітей різного віку десерт повинен бути прикрашений по-різному. Для немовлят - свіжими фруктами, ягодами або сухофруктами, а для дітей старшого віку (від трьох років) - тертим шоколадом, розтопленою карамеллю або горіхами.

По-четверте, тепле морозиво може бути, як самостійною стравою, так і доповненням до солодких каш на молоці, млинців, оладків або сирників. Також ложечку теплого морозива можна додати до кавового напою, тоді він буде нагадувати за смаком каву-гляссе, проте не буде таким холодним.

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто не любить молоко або молочні продукти в «чистому» вигляді. Важливим також є те, що для приготування теплого морозива треба в середньому лише 10-15 хвилин.

Смачного!

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Класичні види тіста: пісочне, дріжджове, листкове, заварне. Покрокові рецепти
Класичні види тіста: пісочне, дріжджове, листкове, заварне. Покрокові рецепти
Як приготувати морозиво з сиру в домашніх умовах
Як приготувати морозиво з сиру в домашніх умовах

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».