Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Холодна кава з морозивом — 5 смачних рецептів

Що може бути краще в спекотний літній день, ніж склянку холодної кави з морозивом? Такий напій готують практично в будь-якій кав'ярні, але його можна приготувати й самостійно, в домашніх умовах.

Ми підібрали 5 класичних, безпрограшних варіантів. Рецепт приготування кави з морозивом простий: вам буде потрібно всього 10 хвилин на підготовку та 5 хвилин на приготування.


Кава з морозивом афогато

Афогато — це найпопулярніший кавовий десерт у світі. Так-так, саме десерт — його навіть їдять ложкою. Родом він з Італії — країни, в якій придумали два гастрономічних шедеври: еспресо та джелато, а потім вирішили їх об'єднати в одній страві. В італійських ресторанах особливою популярністю користується кава з морозивом афогато з додаванням алкогольних лікерів.

Процес приготування дуже простий, однак має свої нюанси. Головне — використовувати тільки якісні інгредієнти! Відмовтеся від розчинної кави на користь гарного сорту для еспресо. 

Також перед приготуванням виберіть морозиво, яке вам до смаку. Зазвичай використовується морозиво пломбір, фісташкове, вершкове або шоколадне.

Ви можете підлаштувати під себе цей рецепт кави з морозивом і міняти його калорійність. Щоб зробити десерт більш дієтичним, використовуйте молочне ванільне морозиво, не додавайте в еспресо цукор або алкоголь.

Порцій: 1

Час приготування: 10 хв

Калорійність: 153 кКал/100г

Інгредієнти:

  • 1 кулька пломбіру;
  • 50 мл еспресо;
  • 10 г тертого шоколаду.

Кофе с мороженым аффогато

Як правильно приготувати каву з морозивом:

  1. Перед приготуванням, помістіть креманку або стакан для подачі на 20 хвилин в морозильну камеру. Це потрібно, щоб кулька пломбіру не розтанула від гарячого еспресо до того, як ви спробуєте десерт.
  2. Натріть на дрібній тертці темний шоколад.
  3. Дістаньте з морозилки морозиво і дайте постояти пару хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало більш м'яке. Сформуйте кульки з пломбіру та викладіть в охолоджену креманку.
  4. Зваріть міцний еспресо. 
  5. Полийте пломбір гарячим еспресо, зверху посипте тертим шоколадом. Щоб смак десерту став пікантний, додайте столову ложку рому, лікеру Бейліс або Амаретто.

Кава глясе з морозивом

Приготування глясе дуже схоже на афогато, однак замість гарячої, тут використовується холодну каву з морозивом.

Суворої рецептури немає. Глясе — це імпровізація: ви можете використовувати улюблений варіант приготування та експериментувати зі смаковими доповненнями. Класичне і саме виграшне поєднання — це свіжозмелена зернова кава і вершковий пломбір.

Порцій: 1

Час приготування: 15 хвилин

Калорійність: 171 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 150 мл американо;
  • 1 кулька морозива пломбір;
  • збиті вершки та тертий шоколад для прикраси.

Кофе гляссе с мороженым

Як приготувати каву глясе з морозивом:

  1. Приготуйте міцну каву: використовуйте пропорцію 2 чайних ложки на 150 мл води. Також можете використовувати розчинну каву, але смак буде не таким насичено кавовим. Остудіть напій.
  2. У високу склянку налийте охолоджений напій. Зверху викладіть кульку морозива.
  3. Прикрасьте збитими вершками. За бажанням посипте тертим шоколадом. Подавайте напій з широкою коктейльної трубочкою та десертною ложкою.

Відео: як правильно приготувати, прикрасити та пити каву з морозивом

Покроковий рецепт приготування двох найпопулярніших видів кави з морозивом — афогато та глясе, дивіться у відео.

Експерти Поліна Осокіна та Ігор Деха розкажуть, як правильно приготувати, прикрасити та пити каву з морозивом.


Рецепт Фрапе з морозивом

Історія фрапе починається з 1957 року, коли на ярмарку в Греції була приготовлена перша версія цього напою з крижаною водою. Через роки, рецепт отримав багато змін: охолоджену каву змішують з морозивом, вершками, медом, льодом, та навіть Кока-Колою. Класичний варіант цього прохолодного напою включає каву, лід і молоко. Але якщо в рецепт додати пломбір, фрапе виходить особливо смачним.

Порцій: 2

Час приготування:15 хвилин

Калорійність: 72 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 1 порція американо (150-200 мл кави);
  • 100 г пломбіру;
  • 100 мл молока 3,2% жирності;
  • лід в кубиках.

Рецепт кофе фраппе с мороженым

Процес приготування:

  1. Зваріть міцну каву. Можна використовувати як мелену, так і розчинну. За бажанням додайте цукор, поки напій гарячий. Дайте йому повністю охолонути.
  2. Збийте холодну каву з морозивом в блендері до однорідної маси. Влийте молоко та ще раз збийте. 
  3. Перелийте напій в іншу ємність, щоб звільнити чашу блендера. Складіть в блендер кубики льоду та на високих оборотах перетворіть в крихту. 
  4. Для подачі візьміть високі склянки та викладіть в них крихту льоду. Потім розлийте напій по склянках, прикрасьте збитими вершками, тертим шоколадом або подрібненими горішками.

Порада: якщо вам потрібні красиві інстаграмні фото, тоді не збивайте каву з морозивом в блендері, а приготуйте фрапе шарами.

Для цього збийте морозиво з молоком, окремо приготуйте американо. В стакан викладіть лід, потім влийте збиту молочну суміш, і в останню чергу тонкою цівкою влийте каву. Молочна піна підніметься вгору, молоко осяде внизу келиха, а посередині буде красивий темний шар.


Кава з морозивом і корицею

Пряний аромат кориці ідеально доповнює смак кави. До того ж кориця дуже корисна — допомагає полегшити симптоми застуди, тонізує, сприяє схудненню. Скільки калорій буде в каві з морозивом залежить від того, які інгредієнти ви використовуєте. Зокрема, якщо вам потрібен дієтичний напій, замініть пломбір молочним морозивом з меншою калорійністю. 

Ви можете додавати всього дрібку прянощі для легкого аромату або зварити напій з цілою паличкою кориці для яскравого, насиченого смаку.

Порцій: 1

Час приготування: 15 хвилин

Калорійність: 66 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 8-10 г меленої кави;
  • 125 мл води;
  • 50 г морозива пломбір;
  • 1 паличка кориці;
  • мелена кориця для прикраси.

Кофе с мороженым и корицей

Як зробити каву з морозивом і корицею:

  1. Відріжте шматочок палички кориці, приблизно на ¼ частину та покладіть в турку. Додайте мелену каву, залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, але стежте, щоб пінка не втікла. На цьому етапі можна додати цукор, якщо ви шанувальник більш солодких напоїв.
  2. У склянку викладіть кульку морозива. Якщо ви хочете зробити гарячий напій, залийте його свіжозвареною кавою. Для холодного варіанту змішайте попередньо охолоджену каву з морозивом.
  3. Посипте зверху дрібкою кориці. Подавайте з ложечкою або коктейльної трубочкою. Як прикрасу можна використовувати паличку кориці або аніс.

Кава з лікером і морозивом

Називайте, як хочете — алкогольним коктейлем або кава з лікером. Це однаково смачно. Терпкий смак кави ідеально доповнюють лікери Бейліс, Амаретто. Однак ви можете додати будь-який інший ароматний алкоголь: ром, віскі, коньяк, всілякі лікери з карамелевими, шоколадними та навіть фруктовими смаками.

Порцій: 2

Час приготування: 15 хвилин

Калорійність: 137 кКал/100 г

Інгредієнти:

  • 150 мл міцної свіжозвареної кави;
  • 100 мл 3,2% молока;
  • 1 ст.л. тростинного (або білого) цукру;
  • 2 кульки морозива;
  • 60 мл лікеру Бейліс;
  • 20 г тертого шоколаду;
  • лід в кубиках.

Кофе с ликером и мороженым

Як зробити каву з морозивом і лікером:

  1. Додайте у свіжозварений гарячий напій цукор та остудіть. Замість тростинного цукру можна використовувати звичайний, але з першим варіантом напій отримає легкі карамельні нотки.
  2. Змішайте охолоджену каву з лікером Бейліс.
  3. У склянки викладіть по кілька кубиків льоду, зверху помістіть кульку морозива. Залийте все алкогольною сумішшю. Потім додайте холодне молоко. 
  4. Посипте каву з лікером і морозивом зернами або тертим шоколадом. Подавайте з трубочкою та високою коктейльної ложкою.

Який би рецепт кави з морозивом ви не вибрали, пам'ятайте, що підсумковий смак повністю залежить від якості інгредієнтів.

Щоб зробити напій ідеальним, додавайте в нього натуральне морозиво ТМ «Ласунка».

Смачного!

Можливо вам буде цікаво:

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Фруктове морозиво
Фруктове морозиво
Морозиво зі смородини
Морозиво зі смородини

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».