Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Морозиво крем-брюле

Морозиво крем-брюле — це один з найпопулярніших сортів морозива. Воно володіє карамельним самодостатнім смаком, тому не потребує топпінгів й інших доповнень. Багатьом цікаво, чому морозиво називається крем-брюле. Все просто — за складом і карамельний смак морозиво схоже на відомий у всьому світі десерт крем-брюле.

Дослівно, «сrème brûlée» в перекладі означає «підпалені вершки»

У процесі приготування змішуються яйця, вершки, цукор, крохмаль і деякі додаткові продукти, а потім все запікається в духовці. Десерт відрізняється повітряною легкою текстурою, приємним відтінком і ніжним кремовим смаком. Крем-брюле стало настільки популярним у світі, що кулінари пішли далі й вирішили перенести його смак в морозиво.

Крем-брюле морозиво — це аналог знаменитого десерту у вигляді прохолодного смаколика. Схожість пояснюється тим, з чого готують морозиво крем-брюле: майже всі інгредієнти використовуються, як і в однойменному десерті.

Морозиво крем-брюле - рецепт домашнього приготування

За рецептом до складу морозива крем-брюле входять вершки, цукор, яйця, сухе і незбиране молоко, кукурудзяний крохмаль. Тому таке морозиво виходить калорійним і поживним, а ще — багатим кальцієм, фосфором, магнієм, калієм, залізом і вітамінами, які містяться в молочних продуктах.

Готується морозиво крем-брюле за тією ж технологією заварювання, що і морозиво пломбір, але тут цукор розтоплюється в карамель, яка і дає ласощі яскравий присмак і апетитний кремовий колір. Ви можете регулювати «карамельність» домашнього морозива — для максимально яскравого аромату карамелізуйте весь цукор, зазначений в рецепті. Якщо хочеться більш м'якого, класичного смаку — карамелізуйте частину цукру, а решту додайте до вершків при збиванні.

Зустрічається і спрощений рецепт морозива крем-брюле з вареним згущеним молоком. Морозиво зі згущеним молоком дуже швидко робиться, а потрібний колір і смак виходить і без приготування карамелі.

У цій статті ми розповімо, як зробити морозиво крем-брюле за класичним рецептом

Якщо все робити правильно і послідовно, у вас вийде смачне і гарне морозиво крем-брюле вдома і без додавання згущеного молока. Насичене, вершкове морозиво «як раніше» — цей рецепт крем-брюле особливо сподобається тим, хто пам'ятає продукт радянського виробництва.

Морозиво крем-брюле: рецепт з фото

Порцій: 10

Калорійність: 253 кКал/100г

Час приготування: 7 годин

Складові:

  • 400 мл вершків 33%;
  • 300 мл молока 3,2% жирності;
  • 130 г цукру;
  • 3 ст. л. сухого молока;
  • 3 курячих жовтків;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Морозиво крем-брюле

Як приготувати морозиво крем-брюле:

  1. Спочатку готуємо карамель. Засипте 100 г цукру в невелику каструлю, додайте 2-3 ст. л. води й поставте на невеликий вогонь. Чекаємо коли цукор почне розчинятися. Помішувати карамель на цьому етапі не потрібно, інакше цукор налипне на ложку. Просто нахиляйте каструльку трохи в сторони, щоб цукор втопився рівномірніше і швидше. Слідкуйте за вогнем — цукор дуже просто перепалити, що дасть неприємну гіркоту.

Морозиво крем-брюле

  1. Коли цукор стане бурштинового кольору, обережно додайте в нього 100 мл вершків. Карамель відразу схопиться в грудку — так і повинно бути. Щоб довести її до однорідності, продовжуйте нагрівати, постійно помішуючи, поки карамель перетвориться в гладку масу. Потім зніміть з вогню.

Морозиво крем-брюле

  1. Змішайте сухе молоко зі столовою ложкою крохмалю (беріть з гіркою). Потім влийте молоко. Ретельно розмішайте, щоб розбити всі грудочки. Отриману суміш обережно введіть в гарячу карамельну заготовлю.

Морозиво крем-брюле

  1. Каструлю з сумішшю знову поставте на вогонь і прогрійте, поки вона стане однорідною і злегка загусне. Зніміть з плити, перелийте в миску. Накрийте харчовою плівкою «встик», щоб не утворювалася корочка, і остудіть при кімнатній температурі.
  2. У жовтки додайте 30 г цукру і збийте їх до пишної світлої маси.

Морозиво крем-брюле

  1. Введіть збиті жовтки в остиглу карамельну суміш і перемішайте до однорідності.
  2. Вершки попередньо охолодіть — так вони краще зіб'ються. Також радимо використовувати охолоджений посуд для збивання. За допомогою міксера на високих оборотах збийте вершки в пишну щільну масу. І акуратно вмішайте в карамельну заготовлю.

Морозиво крем-брюле

  1. Далі оберіть один зі зручних вам способів, як приготувати морозиво крем-брюле:
  • Перелити заготовлю в лоток і заморозити. При цьому потрібно перемішувати кожні 30 хвилин, поки не затвердіє. Це потрібно, щоб морозиво крем-брюле було більш кремовим, а не застигло однією крижаною грудкою. Морозиво буде готове приблизно через 5-6 годин.
  • Розлити заготовлю в спеціальні форми для морозива і відправити заморожувати. В такому випадку перемішування не потрібно.

Морозиво крем-брюле

Як бачите, зробити морозиво крем-брюле своїми руками нескладно. Головне — вибирайте для приготування якісні та свіжі інгредієнти. А ще — готуйте більше, адже це морозиво з'їдається дуже швидко. Смачного!

Може бути цікаво:

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Домашнє ванільне морозиво
Домашнє ванільне морозиво
Морозиво з фруктами — простий десерт за 10 хвилин
Морозиво з фруктами — простий десерт за 10 хвилин

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».