Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Ласунка встановила рекорд України

Найбільший торт-морозиво

В суботу 12 червня 2021 року в парку «Зелений гай» в місті Дніпро ТМ «Ласунка» встановила національний рекорд України — зробила найдовший торт-морозиво. Загальна довжина склала 11 метрів і 37 сантиметрів.

«Цей рекорд хотіли реалізувати 5 років і ось, нарешті, це вдалося. В Дніпрі ми зафіксували новий рекорд України — найдовший торт з морозива. Його довжина 11 метрів 37 сантиметрів», — підтвердила дані представник Книги рекордів України Олена Булах

Ласунка встановила рекорд України

Ласунка встановила рекорд України

Ласунка встановила рекорд України

Три години кухаря збирали найдовше морозиво в Україні

Основою для торта став м'який бісквіт, його поклали знизу, зверху розклали морозиво. У загальній кількості на приготування найдовшого торта-морозива знадобилося 1000 порцій морозива! 

Іншою важливою умовою встановлення рекорду було зберегти форму торта-морозива. Без цього рекорд не був би встановлений. Щоб такого не сталося, з усіх боків торт покривали меренгою — спеціальним швейцарським кремом з ніжною текстурою. 

При виготовленні виявилося, що крему не вистачає на більшу частину площі. Відсутню меренгу довелося готували прямо в парку. Всього кондитери зробили майже 200 кілограмів безе!

«Я взяла запас продуктів і кухонний комбайн, бо на той момент ніхто не знав наскільки великим виявиться торт. Ми принесли з собою 17 кондитерських мішків меренги та цього вистачило лише на чверть довжини всього торта! Тут на місці я зробила ще штук 25, а то і 30. Всього на приготування меренги пішло 180 яєць», — розповіла шеф-кондитер Таміла Уварова.

Ласунка встановила рекорд України

Ласунка встановила рекорд України

Після того як торт було повністю зібрано, меренгу зверху обпекли вогнем. Це було необхідно для того, щоб крем не розтікся і кожний охочий зміг скуштувати шматочок з найдовшого торта в Україні.

Ласунка встановила рекорд України

Це було вперше!

Відзначимо, що подія такого формату в Україні ніколи раніше не поводилося.

  • Організовувала захід волонтер Оксана Семехіна.
  • Сам торт готували кухарі з кулінарної студії «Фартух».
  • А основний інгредієнт для торта - 1000 пачок морозива по 80 г - надала ТМ «Ласунка».

Якість морозива підтверджена сертифікатом відповідності, тому найбільший торт-морозиво був не тільки смачний, але й абсолютно безпечний для всіх хто його їв.

В загальній кількості з 11-метрового торта-морозива вийшло 1000 порцій солодкого десерту!

Якщо у вас не вийшло спробувати солодкість особисто, не турбуйтеся! Ви легко повторіть смачний рецепт своїми руками. Читайте рецепти приготування торта-морозива в нашому блозі. Або купуйте вже готовий десерт з найрізноманітнішими начинками.

Насолоджуйтесь смачним влітку разом з ТМ «Ласунка»!

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Запечене яблуко у конверті
Запечене яблуко у конверті
Чи можна морозиво при грудному вигодовуванні
Чи можна морозиво при грудному вигодовуванні

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».