Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Чи можна вагітним морозиво?

Чи можна під час вагітності їсти морозиво? Чи шкідливий цей десерт жінкам в «цікавому» положенні?

Лікарі жіночої консультації регулярно чують схожі питання від майбутніх матусь. І варто зазначити, що у кожного лікаря свій погляд на ситуацію: одні дозволяють морозиво, називаючи його відмінним джерелом кальцію. Інші — забороняють, попереджаючи про калорійність.

Ми поділяємо вашу турботу про дитину і з радістю допоможемо в бажанні дати маляті найкраще. Його здоров'я прямо залежить від того, що їсть майбутня матуся. Тому в цій статті зібрали всі факти, які стосуються морозива. Прочитавши інформацію нижче, ви дізнаєтеся чи корисно морозиво вагітним.


Чи безпечно морозиво під час вагітності?

У вагітних часто міняються смакові переваги — багатьом жінкам постійно хочеться морозиво. Однак в такий відповідальний період важливо дотримуватися збалансованого раціону. Морозиво стане відмінним варіантом легкого та корисного десерту. Воно дозволяє охолодитися в літню спеку, допомагає морозиво і при печії та токсикозі під час вагітності.

Якщо вибирати якісний продукт, то їсти морозиво під час вагітності — безпечно.

Правильне морозиво повинне відповідати таким критеріям:

  • основу складають натуральні молокопродукти, а не рослинні жири;
  • як смакові додатки використовуються джеми, шматочки ягід і фруктів, шоколад, горішки тощо;
  • відсутність в морозиві синтетичних барвників, ароматизаторів, консервантів;
  • гладка текстура та рівний колір морозива;
  • цілісне упакування й правильні умови зберігання морозива.

Чи корисно морозиво під час вагітності?

Всупереч тому, що цей десерт досить калорійний, ви можете їсти морозиво під час вагітності з користю для організму.

  1. Морозиво — це не тільки смачний десерт, але й доза корисних для організму речовин. У його склад входить кальцій, який необхідний для формування опорно-рухового апарату дитини та підтримки його нормальних показників у матері. Також морозиво містить калій, фосфор, натрій, магній і понад 20 різних вітамінів (у т.ч. А, В, С).
  2. Багато майбутніх матусь відзначають, що морозиво підіймає настрій. І правда, цей прохолодний смаколик підвищує рівень серотоніну — гормону щастя. Серотонін допомагає справлятися зі стресами, заспокоює нервову систему й рятує від безсоння, що так часто мучить вагітних.
  3. Порція морозива «включає» ті ж ділянки мозку, що й улюблена музика, дарує подібні відчуття з присутністю поруч близької людини. З'їсти із задоволенням морозиво — значить подарувати собі ще один привід для радості.

Полезно ли мороженое во время беременности


Чи шкідливо морозиво під час вагітності?

Однією з причин, чому слід уникати морозива під час вагітності, — його склад. Якщо молочні жири замінюються дешевшими рослинними оліями, а в списку інгредієнтів повно консервантів і хімічних стабілізаторів — таке морозиво вживати майбутній мамі не можна! Адже все, що потрапляє в її організм, частково передається й дитині.

Є кілька основних причин, чому вагітним не можна їсти морозиво:

  1. При зайвому наборі ваги, коли вкрай важливо обмежувати щоденну порцію калорій.
  2. Якщо у жінки непереносимість лактози або алергія на будь-який інгредієнт у складі морозива.
  3. При цукровому діабеті, захворюваннях нирок і шлунково-кишкового тракту.
  4. Якщо були порушені умови транспортування або зберігання — морозиво може бути заражене небезпечними бактеріями, що викликають отруєння. Такий стан дуже небезпечний для вагітних.

Яке морозиво слід уникати під час вагітності?

Погане морозиво під час вагітності може принести шкоду. Під забороною морозиво, в якому багато барвників і штучних ароматизаторів. Звичайно, яскравий колір і незвичайні екзотичні смаки на те й спрямовані, щоб зачепити увагу покупця. Однак майбутнім мамам краще уникати таких видів, а вибирати більш натуральне морозиво. Ідеальним вибором для вагітної буде морозиво пломбір з мінімальною кількістю домішок. Можна їсти крем-брюле і ванільне морозиво під час вагітності.

Какое мороженое следует избегать во время беременности

Якщо вагітної хочеться з'їсти морозиво з різними смаками, варто вибирати продукт з нешкідливими додатками: шматочками фруктів і ягід, натуральними джемами, згущеним молоком або карамеллю. А ось шоколад, горіхи, мед хоч і вважаються натуральними інгредієнтами все ж можуть спровокувати алергію при вживанні у великих кількостях. До того ж тут до корисних молочним калоріях плюсується підвищений вміст цукру. Тому таке морозиво варто вживати потроху.


Яке морозиво безпечно їсти під час вагітності?

Їсти чи ні морозиво при вагітності — вирішувати вам. Заборони накладають і знімають із завидною постійністю, тому не позбавляйте себе задоволення. Щоб бути впевненими в тому, що ви та ваша дитина отримаєте від десерту тільки користь, приготуйте своє морозиво. Рецептів домашнього морозива з молока безліч, але всі вони затратні за часом.

Якщо морозиво хочеться з'їсти тут і зараз, не відмовляйте собі!

Виберіть виключно корисне морозиво, наприклад лінійку «Малюк-ам» ТМ «Ласунка». Подаруйте своїй дитині краще ще до її народження!

Какое мороженое безопасно кушать во время беременности

Можливо вам буде цікаво:

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Шоколадно-апельсинове морозиво
Шоколадно-апельсинове морозиво
Смажені банани в клярі з морозивом
Смажені банани в клярі з морозивом

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».