Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Класифікація та види морозива

Морозиво - це головний літній смаколик. Це солодка заморожена маса з різними смаками і начинками. Основа будь-якого морозива - це молоко або молочні продукти, а ось види морозива можуть бути найрізноманітнішими. У цій статті ми розповімо про найпопулярніші смаки морозива, які підкорили мільйони сердець у всьому світі.

Склад та калорійність

Оскільки основна частина практично будь-якого виду морозива - це молоко, цей десерт буває дуже і дуже калорійними. У світі навіть зустрічаються сорти морозива, які містять до 25-30% жирів і до 20-30% вуглеводів. Калорійність найпопулярнішого виду морозива пломбір без начинки стартує від 230 ккал за 100 г продукту. Якщо ж в ласощі додають джеми, фрукти, шоколад або горіхи, тоді калорійність цієї страви перевищує за 300 ккал за 100 г продукту.

Види морозива за складом

Сьогодні в світі існує близько 10 основних видів морозива. Ми розповімо вам про найпопулярніші, а головне - найсмачніші заморожені десерти.

  1. Пломбір. Найпопулярнішим морозивом у світі по праву можна назвати саме пломбір. У складі пломбіру завжди є незбиране молоко, вершки, цукор і курячі яйця, а також різні наповнювачі - фрукти, ягоди, какао або горіхи. Варто зазначити, що це найкалорійніший вид морозива з усіх існуючих.
  2. Молочне і вершкове морозиво. Багато з нас не відрізняють пломбір від молочного та вершкового морозива, вважаючи, що між ними просто немає ніякої різниці. Насправді це не так. Молочне морозиво відрізняється від пломбіру тим, що воно містить в собі мінімум молочних жирів (від 1% до 7%), а вершкове морозиво включає від 7% до 15% тих самих жирів. Ці види морозива такі ж солодкі, як пломбір, проте не такі ніжні і тягучі.
  3.  Сорбет - найздоровіший і найдієтичніший, а головне - низькокалорійний вид морозива. Він складається виключно з чистого пюре фруктів або ягід. При приготуванні сорбету молочні продукти не додаються ніколи.
  4. Заморожений сік або фруктовий лід. Це один із головних улюбленців дітей різних поколінь. Заморожений сік - це фруктовий сік, невелика кількість пюре, чиста вода і багато цукру. Іноді у фруктові соки додають желе або мармелад. Цей вид морозива не містить молоко і молочний жир, але він все одно вважається досить калорійними, оскільки містить величезну кількість цукру.
  5. Щербет - це мікс сорбету і пломбіру. До складу шербету входить молоко або вершки, натуральний фруктовий сік або ягідне пюре. Смак цього морозива ніжний і надзвичайно насичений. Головна унікальність шербету полягає у тому, що це єдиний вид морозива, в яке додають алкоголь. Наприклад, популярними міксом у всьому світі вважається малина, яблучний сік і віскі або грейпфрутовий сік, вино і лікер Апероль.

Найдешевший і найменш якісний вид морозива - це рослинне морозиво. Воно містить крім стандартних інгредієнтів (молоко, вершки, цукор, яйце) ще і пальмову або кокосову олію. Ці види олій використовують тому, що вони значно дешевше, ніж натуральна молочна олія. Вчені встановили, що систематичне вживання пальмової олії призводить до різних хвороб серця, атеросклерозу і навіть різноманітних форм раку.

Види морозива і їх класифікація — ТМ Ласунка

Види морозива по розфасовці

Стандартні порції морозива, вагою 80-120 г, бувають у різноманітних розфасовках. Наприклад, у вафельному стаканчику, вафельному або цукровому ріжку, у вафельній трубочці або у брикеті (у вигляді бутерброда). Також часто зустрічається морозиво на паличці або фігурне морозиво в шоколадній чи фруктовій глазурі. Якщо вага морозива більше (від 200 до 1000 грам) його, як правило, фасують у циліндри з поліетилену або паперові коробки.

Найнезвичайніші та найдивніші види морозива, які можна зустріти на планеті

Останнім часом у світі набирає все більшої популярності морозиво не з солодкою начинкою, а з солоною. У Європі в ресторанах авторської кухні можна зустріти морозиво з шинкою, беконом, зеленню, сиром, яйцем і навіть з рибою. А в Сполучених Штатах Америки такі ласощі продаються навіть на вулицях. Ціна за такий делікатес трохи вище, ніж вартість традиційних видів морозива, але смакові мікси залишають в пам'яті незабутній слід. Кажуть, воно того варте.

Ще один незвичайний вид, а точніше подача морозива - це морозиво, смажене в клярі. Це улюблені ласощі в багатьох країнах Латинської Америки. Спосіб приготування такого морозива досить примітивний - звичайне магазинне морозиво сильно заморожується, потім з нього формуються кульки. Ці кульки поміщують у суміш з борошна та яєць і відправляють у фритюр. Після однієї-двох хвилин в маслі кульки дістають і відразу ж подають до столу. Багато мандрівники стверджують, що найсмачніше смажене морозиво продається у невеликих пляжних кафе у курортних містах Мексики - Канкуні і Пуерто-Ескондідо.

Мабуть, найнезвичайніший вид морозива зустрічається у деяких провінціях Італії. Це морозиво з особливим наповнювачем - білою цибулею. Шеф-кухарі місцевих кафе готують цю страву наступним чином: ріжуть і обсмажують цибулю на оливковій олії з невеликим додаванням цукру, потім змішують з молоком, вершками, яйцем і ваніліном, збивають за допомогою блендера і відправляють у холодильник. Незважаючи на те, що на перший погляд складові цього морозива здаються зовсім несумісними, на смак цибульне морозиво ніжне і солодке. Багато відомих фуд-блогерів спеціально шукають цю страву та їдуть за тисячі кілометрів, щоб продегустувати її.

Найдорожчий вид морозива зустрічається тільки в меню вишуканих ресторанів. Йдеться про морозиво з додаванням харчового золота. Ціна такого десерту стартує від 800 доларів США. Вважається, що найкраще такий десерт готують в Scoopi Cafe в Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати). Там вартість однієї кульки ванільного пломбіру з шафраном, трюфелем і пластівцями з 23-каратного золота стартує від 3000 динар (близько 820 доларів США). Кажуть, що завдяки начинці з дорогоцінних металів цей десерт здатний очищати організм і покращувати роботу печінки та серцево-судинної системи.

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Рецепт вафельних стаканчиків для морозива
Рецепт вафельних стаканчиків для морозива
BANKET — новинка, яка тане у роті
BANKET — новинка, яка тане у роті

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».