Види продукції
Наші бренди
Новинки
Немає часу читати?

Десерт до новорічного столу: кращі рецепти на Новий рік 2020

Планування новорічного меню завжди викликає трепет: хочеться приготувати смачні святкові страви, здивувати сім'ю та гостей. Солодкі десерти на Новий Рік — справжнє втілення свята, улюблена частина застілля і дорослих, і дітей.

Ми впевнені — в домашніх умовах можна легко приготувати неймовірно смачні десерти.

Погодьтеся, жирний крем магазинних тортів, покупне печиво та рулети не надто підтримують атмосферу сімейного свята. Тому ми підібрали 4 рецепти новорічних десертів, які зможе приготувати своїми руками навіть недосвідчений кулінар.

Печиво з передбаченнями — креативний новорічний десерт

Таке печиво давно відомо нам із закордонних фільмів. Це навіть не стільки солодка страва на Новий Рік, скільки весела родзинка святкового столу. Крім традиційних прогнозів, всередину кожного печива можна покласти милі завдання для гостей в новорічну ніч (зобразити кішку, зателефонувати в довідкову та привітати оператора, налити всім шампанське тощо). Приготувати печиво в домашніх умовах зовсім не складно.

Інгредієнти:

  • 2 білки великих курячих яєць;
  • 6 ст.л. цукру або цукрової пудри;
  • 60 г вершкового масла;
  • 80 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • 2 ст.л. холодної води;
  • дрібка солі;
  • щіпка ваніліну.

Печенье с предсказаниями — креативный новогодний десерт

Процес приготування:

  1. Наріжте аркуші паперу на смужки, розміром приблизно 1см*6 см. На кожному напишіть пророкування, красивий афоризм або веселе побажання. Текст також можна роздрукувати.
  2. Білки збийте вінчиком з цукровою пудрою до пишної, не дуже густої піни. Додайте борошно, сіль, розтоплене вершкове масло та ванілін. Для аромату можна додати кілька крапель мигдального екстракту або ромової есенції. Перемішайте віночком, щоб всі інгредієнти поєдналися. Тісто має вийти, як на оладки, але більш текучим.
  3. Увімкніть духовку на 170 °C. На деко з силіконовим килимком або пергаментним папером викладіть столову ложку тіста та розмажте його в рівне коло, діаметром приблизно 10 см. Випікайте в духовці 6-7 хвилин до легкого рум'янцю країв. Важливо не перетримати печиво, інакше воно стане крихким і не складеться в потрібну форму.
  4. Дістаньте деко з духовки. Переверніть печиво на іншу сторону, по центру покладіть згорнутий папірець з текстом. Загорніть випічку конвертом, поєднуючи краю. Одночасно радимо випікати не більш ніж 2 печива, тому що при охолодженні вони швидко стають ламкими і ви можете не встигнути їх згорнути. Із зазначених продуктів вийде приблизно 20 штук.
  5. Печиво можна прикрасити, зануривши його краї в розтоплений шоколад і присипавши кольоровий кондитерської посипкою.

Кекс Данді — традиційна різдвяна випічка

Кекс Данді — це пишний торт з великою кількістю цукатів, вимочених в алкоголі. Цей десерт на Новий Рік повинен готуватися заздалегідь — на його дозрівання йде до 4 тижнів. Звичайно, кекс неймовірно смачний навіть відразу після випікання. Однак за час витримки сухофрукти, просочені коньяком, віддають торту вологу та пряний аромат, що робить десерт ще більш пікантним.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла розм'якшеного;
  • 180 г цукру-піску;
  • 4 курячих яйця;
  • 250 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • 0,5 кг будь-яких сухофруктів, цукатів;
  • 50 г мигдалю;
  • 50 мл коньяку або рому;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 10 г розпушувача.

Печенье с предсказаниями — креативный новогодний десерт

Процес приготування:

  1. Для початку підготуйте начинку. Можете використовувати родзинки, сушену вишню та журавлину, фініки, курагу, чорнослив. Цукати бажано брати натуральні, без барвників, інакше в тексті будуть некрасиві кольорові розводи. Ідеально підійдуть цукати з лимона, апельсина, ананаса. Наріжте сухофрукти та цукати на невеликі кубики, складіть в банку, залийте коньяком. Закрийте банку кришкою, залиште настоюватися добу при кімнатній температурі. Час від часу струшуйте вміст.
  2. Викладіть сухофрукти на паперовий рушник, щоб вбралася зайва волога. Із загальної маси, візьміть 2 ст. ложки борошна та присипте сухофрукти. Це забезпечить краще зчеплення з тістом.
  3. Збийте розм'якшене вершкове масло з цукровим піском і ванільним цукром до пишності. По одному введіть в суміш яйця й кожен раз добре збивайте масу.
  4. У блендері подрібніть мигдаль в борошно. Змішайте її з пшеничним борошном і розпушувачем, а потім додайте в олійно-яєчну суміш. Ретельно, але акуратно перемішайте ложкою, поки не розчиняться грудочки. Коли тісто стане однорідним, додайте сухофрукти.
  5. Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху кексу можна колами викласти мигдаль — так роблять в традиційному рецепті. Надішліть в духовку розігріту до 170 °C. Час випікання залежить від розміру форми та потужності духовки, в середньому — 1 година 20 хвилин. Готовність перевірте шпажкою — вона повинна виходити з кексу сухою.
  6. По готовності дайте кексу повністю охолонути. Потім щільно загорніть в 5-6 шарів харчової плівки та поставте в темне місце при кімнатній температурі. Не хвилюйтеся — за цей час святковий кекс не зіпсується, а тільки стане ніжніше й ароматніше.

Йогуртовий торт без випічки — яскравий і солодкий десерт на Новий Рік

Для його приготування не потрібно випікати коржі, промащувати їх кремом — знадобиться лише блендер і кілька годин застигання в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 200 г розсипчастого пісочного печива;
  • 100 г вершкового масла;
  • 900 мл персикового йогурту;
  • 0,5 банки консервованих персиків в сиропі;
  • 50 г цукрового піску;
  • 20 г желатину.

Печенье с предсказаниями — креативный новогодний десерт

Процес приготування:

  1. За допомогою блендера подрібніть печиво в дрібну крихту. Масло розтопіть в мікрохвильовій печі та змішайте з крихтою в однорідну, пухку масу.
  2. Застеліть дно рознімної форми пергаментом і викладіть на нього масляну крихту. Утрамбуйте рівномірним шаром за допомогою ложки. Поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб корж застиг.
  3. Тим часом приготуйте начинку. Желатин залийте 100 мл сиропу з консервованих персиків. Дайте настоятися близько пів години, щоб желатин набряк. Потім поставте суміш на вогонь і нагрівайте до повного розчинення желатину. Важливо: не доведіть масу до кипіння, інакше вона втратить желюючі властивості.
  4. У глибокій ємності змішайте йогурт, цукор і желатин. Дістаньте з холодильника форму та викладіть на основу консервовані персики порізані часточками. Залийте зверху йогуртовою масою та знову відправте в холодильник до повного застигання (приблизно на 5-6 годин).
  5. Перед подачею дістаньте торт з форми та прикрасьте розтопленим шоколадом, фруктами або топінгом.

Фруктовий салат — легкий новорічний десерт

У святковій метушні, господині часто замислюються, що приготувати солодке на Новий Рік на швидку руку? Фруктовий салат — ідеальне блюдо, яке ви приготуєте всього за 5 хвилин. Ви можете змінювати складові десерту за своїм бажанням — результат вийде все одно смачним. Ми пропонуємо вам одне з можливих поєднань.

Інгредієнти:

  • 2 стиглих банана
  • 1 великий апельсин;
  • 3 твердих ківі;
  • 1 велике солодке яблуко;
  • 3 колечка консервованих ананасів;
  • сирок в шоколадній глазурі;
  • подрібнені горіхи;
  • сік з чверті невеликого лимона;
  • мед або цукор за смаком.

Печенье с предсказаниями — креативный новогодний десерт

Процес приготування:

  1. Фрукти ретельно помийте, очистіть від шкірки. Наріжте кубиками невеликого розміру та складіть в миску.
  2. Сирок наріжте шматочками, не обов'язково рівними — в готовій страві він все одно розкришиться, виконуючи роль заправки. Додайте до нарізаних фруктів. Також салат можна заправити йогуртом або кефіром замість сирку.
  3. Полийте салат соком лимона, акуратно перемішайте. Сік лимона додають, щоб фрукти не почорніли та не втратили свій смак. За бажанням можна додати цукор або мед.
  4. Розкладіть по піалах, зверху посипте подрібненими горіхами. Також можна використовувати для прикраси улюблений топінг, тертий шоколад, збиті вершки. 

Морозиво «BANKET» — ідеальний десерт на Новий Рік 2020

Цей смачний десерт люблять всі: дорослі та діти, чоловіки та жінки. Приємна прохолода й ніжний вершковий смак стануть ідеальним завершенням пишного новорічного застілля. Компанія «Ласунка» створила по-справжньому унікальне морозиво «BANKET».

Мороженое Banket

Лінійка налічує 5 ексклюзивних смаків, створених за авторськими рецептами кондитерів компанії:

  • Чорниця з чорною смородиною — ароматний пломбір соковитого кольору, щедро политий ягідним джемом.
  • Шоколад і апельсин — переплетення пікантних смаків терпкого чорного шоколаду та апельсинових цукатів.
  • Грильяж і карамель — поєднання ніжного смаку пломбіру, хрустких горішків і густої карамелі.
  • Пломбір і маракуйя — мікс ніжного класичного пломбіру та екзотичного фруктового сорбета;
  • Bubble - candy pops — завзятий блакитний колір, смак жувальної гумки та кольорові шоколадні драже точно не залишать байдужими ласунів.

А головне, щоб подати такий десерт на Новий Рік, вам не потрібно стояти біля плити — треба тільки не забути купити морозиво.

Вага десерту «BANKET» цілих 500 грамів. Це означає, що його точно вистачить усім вашим гостям. А якщо ви сумніваєтеся, краще беріть відразу кілька пачок. Повірте, ви точно не пошкодуєте!

Звільніть час для себе і свій сім'ї, а компанія «Ласунка» подбає про те, щоб ваша новорічна ніч була смачною та солодкою.

Приємного апетиту та щасливого Нового року!

Можливо вам буде цікаво:

Статті по темі
Пиріг з персиками
Пиріг з персиками
Рулет з черешнею
Рулет з черешнею
Бісквітний рулет: простий та смачний рецепт
Бісквітний рулет: простий та смачний рецепт
Шоколадний фондан з морозивом
Шоколадний фондан з морозивом

Як все починалось? Наша історія

ТУТ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ
З 27-РІЧНОЮ ІСТОРІЄЮ МОРОЗИВА «ЛАСУНКА».